Polovne knjige


Jedan krevet za mene

Napisao M.Dž:Hajlend, Magnet, 2005.

 

Cena: 300 din

 

 

Lovac u žitu za 21. vek...

Lu Konor, izuzetno inteligentna i talentovana šesnaestogodišnjakinja, očajnički želi da pobegne iz materijalnog i duhovnog siromaštva svoje porodice u Sidneju. Kad joj se ukaže prilika da provede jednu školsku godinu u Americi, čini se da će joj se svi snovi ispuniti. Njeni domaćini se na sve načine trude da joj ugode, a njihov život spolja izgleda kao otelotvorenje američkog sna. Sve deluje savršeno. Međutim, dok Lu pokušava da se uklopi i bude prihvaćena, polako shvata da je jednu vrstu otuđenosti zamenila drugom. Represivna atmosfera njenog novog doma nije pravo mesto za energičnu i osetljivu mladu osobu, pa stvari uskoro kreću naopako.

Jedan krevet za mene je bolno iskrena priča o adolescenciji i odrastanju pod pritiskom kontradiktornih zahteva savremenog društva, kao i potrazi za identitetom i ljubavlju. M. Dž. Hajlend je stvorila upečatljivu protagonistkinju koja čitaoca iznenađuje i razoružava svojim iskričavim duhom i originalnim pogledom na svet, neizbežno povlačeći poređenja sa junacima kultnih romana poput Selindžerovog Lovca u žitu i Staklenog zvona Silvije Plat.

Briljantno prikazuje žestinu deteta na pragu zrelosti… Istovremeno puno mračnog humora i dubokih osećanja… Njeno pripovedanje je poput blistave svetlosti od koje staje dah. – Sidnej sandi telegraf

Izuzetan debi… Hajlendova savršeno opisuje sve nijanse pubertetske gordosti i ranjivosti. – Ejdž, Melburn

Ovo je književno delo najviših dometa. – Dž. M. Kuci, dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2003.

 

306 str, 21 cm, mek povez


Poručite knjigu Jedan krevet za mene

 

Ime i prezime:

E-mail:

Telefon:

Adresa:

Grad:

Poštanski broj:

 

 

 

 

 
SVI NASLOVI KATEGORIJE: Polovne knjige© SVA PRAVA ZADRŽANA METAR KNJIGA :: izradio KompArt