Film


Moja labudova pesma

Napisao Luis Bunjuel, Hinaki, 2004

 

Cena: 760 din

 

 

Bogatstvo i raznovrsnost Luisovog dugog života, provedenog u „sedlu“, na proputovanju kroz razne zemlje i kulture, duboko su me dirnuli. Život mu je počeo u srednjem veku a završio se u moderno doba. Prošao je kroz nadrealizam, Španski građanski rat, Holivud i Meksiko. Njegov život čine humor, samoća, prijateljstva i maštanja. Luis Bunjuel bio je oštro oko današnjice i melanholični pustinjak koji duboko promišlja svet oko sebe.
Kao u španskom pikarskom romanu, Luis uživa da na ovom putovanju kroz svoj život povremeno zastane i ispriča nam poneku anegdotu o lepoti provedenog vremena. Stane, sedne pod kakvo drvo pokraj puta i priča nam o najvažnijim stvarima - vinu, ljubavi, Bogu, slučajnosti, snovima i smrti. A onda nastavi dalje kroz svoj život, sunčanim putem.
Ova knjiga je slika jedne izuzetne, divljenja vredne ličnosti i šetnja kroz buran, ponekad i izopačen vek. Samo jednu stvar Luis tvrdi sa sigurnošću - strog lični moral je jedino prema čemu se čovek mora upravljati u životu.
Kako postajemo to što jesmo? Luisova autobiografija jeste pokušaj da se odgovori na ovo davnašnje pitanje, ali ona je i uvid u jednu sudbinu i tajne jednog nepredvidljivog života koji se, kao i životi svih nas, odvijao između slučajnosti i slobode.
Žan-Klod Karijer


Poručite knjigu Moja labudova pesma

 

Ime i prezime:

E-mail:

Telefon:

Adresa:

Grad:

Poštanski broj:

 

 

 

 

 
SVI NASLOVI KATEGORIJE: Film© SVA PRAVA ZADRŽANA METAR KNJIGA :: izradio KompArt