Muzika


Gramofonske priče

Napisao Goran Živanović, Liber, 2010.

 

Cena: 800 din

 

 

Kao dugogodišnji kolekcionar, što vinilnih izdanja, što CD-a, a posebno knjiga sa muzičkim prefiksom i ujedno veoma dobar poznavalac ovdašnjih rock prilika, svoje dugogodišnje iskustvo "pretočio" je u knjigu gde putem forme intervjua predstavlja brojne važne ličnosti i aktere, uglavnom ex-YU scene 60-tih i 70-tih godina (i malo šire). Na njegova pitanja, između ostalih, odgovarali su: Branko Marušić Čutura, Zoran Simjanović, Nikola Karaklajić, Robert Nemeček, Dado Topić, Siniša Škarica, Vedran Božić, Josip Boček, Žare Stanković, Žika Jelić, Kornelije Kovač, Bodan Arsovski, Slobodan Pajić i Stevo Radović, Branislav Stanković Oskar, Bruno Langer, Miodrag Bata Kostić, Ljuba Ninković...

Razgovori sa napred pomenutim akterima dotiču teme iz njihove bogate što muzičke, što životne karijere, a sam autor uspeo je da iz svojih gostiju, ovde prisutnih intervjuisanih akltera, izvuće i neke esencijalne i važne detalje koje upotpunjuju sliku o ovdašnjoj muzičkoj prošlosti i tadašnjem stanju na "terenu".

Živanović na prijatan i neposredan način komunicira sa svojim radijskim gostima, a oni mu "otvaraju" dušu, "isporučujući" i one izuzetno pikantne lične podatke koje opisuju neke davne događaje iz jednog danas sasvim drugačijeg ugla.

"Gramofonske priče", knjiga intervjua pomenutog Gorana Živanovića, izuzetno je interesantno štivo, kako za analitičare i istoriografe ovdašnje muzičke scene, tako i za onu, tkzv. ne freakovsku populaciju, jer će ovde pronaći puno zanimljivih i javnosti manje znanih detalja i podataka.

 

222 str, fotogr, 25cm, tvrd povez


Poručite knjigu Gramofonske priče

 

Ime i prezime:

E-mail:

Telefon:

Adresa:

Grad:

Poštanski broj:

 

 

 

 

 
SVI NASLOVI KATEGORIJE: Muzika© SVA PRAVA ZADRŽANA METAR KNJIGA :: izradio KompArt