Akcija / Triler / Krimi


Kuća svile

Napisao Entoni Horovic, Portalibris, 2011.

 

Cena: 900 din

 

 

Osamdeset i jednu godinu nakon smrti Artura Konana Dojla, savremeni britanski pisac Entoni Horovic dobio je ekskluzivno pravo da ponovo oživi legendu o Šerloku Holmsu. „Kuća svile ” otkriće sasvim novu, jezivu i do sada neispričanu priču o Šerloku, i ovoga puta iz vizure njegovog najboljeg prijatelja doktora Votsona. Ovo delo ima sve kvalitete Dojlovih originala, ali je istovremeno u skladu sa senzibilitetom savremenog čitaoca.

 

Posle više od sto godina, užvajte u neobjavljenoj avanturi Šerloka Holmsa. Otkrićete o kome nije smelo da se piše ranije...

...Moram da završim priču o Holmsu.

 

To ranije nisam mogao da uradim - ne samo zbog Holmsove dobro poznate netrpeljivosti prema publicitetu. Ne, jednostavno, događaji koje ću opisati bili su jednostavno suviše strašni i potresni da bi se pojavili u štampi. I dalje su. Bez preterivanja bih mogao nagovestiti da bi verovatno uništili celokupno društveno tkanje, posebno u ratno vreme, a to ne mogu da dozvolim. Kad završim, a pretpostavljam da ću imati snage da obavim takav zadatak, spakovaću rukopis i poslati ga u sef firme Koks i kompani u Čering krosu, gde se čuvaju još neka moja lična dokumenta. Priložiču i uputstvo da se paket ne otvara sledećih sto godina. Ne mogu ni da zamislim kako će svet tada izgledati, kakav napredak će čovečanstvo dositići, ali možda će budući čitaoci bolje tada podsnositi skandale i korupciju od sadašnjih. Njima zaveštavam još jedan i poslednji portret Šerloka Holmsa iz perspektive koju još nisu videli. A.K.Dojl.

 

323, 21cm, mek povez


Poručite knjigu Kuća svile

 

Ime i prezime:

E-mail:

Telefon:

Adresa:

Grad:

Poštanski broj:

 

 

 

 

 
SVI NASLOVI KATEGORIJE: Akcija / Triler / Krimi© SVA PRAVA ZADRŽANA METAR KNJIGA :: izradio KompArt