Prirucnici / Recnici /Enciklopedije /Monografije


Moderna ekonomija Mekmilanov rečnik

Napisao Dejvid V. Pirs, Dereta, 2003.

 

Cena: 2590 din

 

 

Mekmilanov recnik moderne ekonomije (Macmillan Dictionary of Modern Economics) je moderan, strucan prirucnik prevashodno namenjen potrebama studenata ekonomije, ali takodje veoma koristan i studentima biznisa i drugih drustvenih nauka, kao i svima kojima je potrebno sazeto objasnjenje odredjenog ekonomskog koncepta ili institucije, uzimajuci u obzir sve vecu prisutnost ekonomije u svakodnevnom zivotu.

Ovaj prevod radjen je prema cetvrtom Mekmilanovom dopunjenom izdanju gde su dodate referense vazne za razumevanje ekonomije u procesu tranzicije.

Recnik jasno i koncizno daje odgovore na uvek prisutna pitanja kojima se ekonomisti bave vec vise od dva veka, kao i na trenutno aktuelna ekonomska pitanja kao sto su ekonomske promene u Evropi, problemi zagadjenja okoline ili mogucnosti za vecu slobodu trgovine. Predstavlja sveobuhvatan prikaz ekonomske teorije, nacionalnih i internacionalnih institucija, skola ekonomske misli i znacajnih ekonomista, zajedno sa najskorijim dobitnicima Nobelove nagrade.

- preko 2.800 odrednica
- pojmovi iz mikroekonomije, makroekonomije, finansija, racunovodstva, ekonometrije...
- matematicke formule i grafikoni
- reference sadrze i unakrsne reference u cilju detaljnijeg obrazlozenja
- jasna, precizna i pouzdana objasnjenja


Poručite knjigu Moderna ekonomija Mekmilanov rečnik

 

Ime i prezime:

E-mail:

Telefon:

Adresa:

Grad:

Poštanski broj:

 

 

 

 

 
SVI NASLOVI KATEGORIJE: Prirucnici / Recnici /Enciklopedije /Monografije© SVA PRAVA ZADRŽANA METAR KNJIGA :: izradio KompArt