Prirucnici / Recnici /Enciklopedije /Monografije


Šljiva, bre

Napisao Petar Lazić, Službeni glasnik, 2007.

 

Cena: 5400 din

 

 

Jedan od najvažnijih srpskih brendova prvi put u ovoj knjizi dobio je tretman koji u tradiciji srpskog naroda ima već vekovima. Dvojezično, luksuzno, srpsko-englesko izdanje na više od 400 strana prikazuje život i istorijat šljiva koji je bogato ilustrovan i dopunjen receptima, citatima i stihovima. Monografija „Šljiva, bre“ rezultat je višegodišnjeg istraživanja o šljivi, od najstarijih pisanih izvora do današnjih dana. Ovo multidisciplinarno delo osvetljava šljivu sa svih strana: od botanike, voćarstva i medicine, do istorije, etnologije i umetnosti. Od biomorfoloških i fizoloških osobina šljive, preko sušenja ploda, upotrebe njenog drveta i obilja recepata, do istorijata šljivarstva, šljive u umetnosti, običajima, verovanjima, šljive kao simbola. Nije zaobiđen ni najpopularniji proizvod od šljive - rakija. Od pečenja, do rakije u narodnim predanjima, izrekama, poslovicama, pa sve do zdravica. Svako u ovoj knjizi ima mogućnost da nađe razloge za svoj odnos prema rakiji - kako ljubitelji „dobre kapljice“, tako i njeni ljuti protivnici. Uprkos tome što je šljiva najpoznatiji srpski brend, onda do sada nije našla odgovarajuće mesto u literaturi.

Monografija „Šljiva, bre“ pokušava pokušaj da se ispravi ta nepravda prema našoj najpopularnijoj voćki. Ova Monografija objavljena je na srpskom i engleskom jeziku, prevodu Lidije Parulović, autor fotografija je Željko Sinobad, a dizajn je uradio Goran Ratković.


Poručite knjigu Šljiva, bre

 

Ime i prezime:

E-mail:

Telefon:

Adresa:

Grad:

Poštanski broj:

 

 

 

 

 
SVI NASLOVI KATEGORIJE: Prirucnici / Recnici /Enciklopedije /Monografije© SVA PRAVA ZADRŽANA METAR KNJIGA :: izradio KompArt