Istorija


Intelektualna istorija Evrope

Napisao Marvin Peri, Clio

 

Cena: 1650 din

 

 

Tokom vekova mislioci Zapada raspravljali su o suštinskim pitanjima ljudskog postojanja. U tom procesu oni su iskovali instrumente racionalnog mišljenja koji su omogućili sistematsko istraživanje fizičke prirode i ljudske kulture, začeli ideju političke slobode i priznali unutrašnju vrednost pojedinca. Intelektualna istorija Evrope napisana je sa uverenjem da intelektualna tradicija zapada ima nešto vredno da saopšti izučavaocima. Bez razumevanja istorijske evolucije ovih suštinskih ideala zapadnog sveta, kao i načina na koji  su bili skovani, tumačeni, primenjivani, kako im se suprotstavljalo, kako su bili narušavani i branjeni, bila bi smanjena naša mogućnost da ih istinski prihvatimo.

Knjiga omogućava celovit pristup i svest o pravcima kojima se ide ka savremenoj evropskoj intelektualnoj istoriji i omogućava izučavaocima da uoče ključne odnose unutar te istorije.Ovaj tekst ima dva uvodna poglavlja koja pružaju uvid u temelje i razvoj zapadne misli u antičkom svetu, u srednjem veku i na početku savremenog doba. Kako sve ključne ideje Zapada ne proističu iz razumskog sagledavanja velikih pitanja ljudskog postojanja, ova knjiga posvećuje znatnu pažnju i temi iracionalnog jer su mnoge neracionalne ideje uticale na svest i politiku savremene Evrope.

Intelektualna istorija Evrope može da bude korisna knjiga i za studente jer Peri u uvodima pojedinih poglavlja daje jasan pregled najvažnijih problema, komlikovane ideje jasno objašnjava, a i za ideje i za mislioce dat je istorijski kontekst. Nekoliko poglavlja ima zaključne eseje koji nastoje da daju šire značenje materijala o kojima je bilo govora. Brojni odlomci iz primarnih izvora uključeni su u pripovedanje.

Rasprodato izdanje!


Poručite knjigu Intelektualna istorija Evrope

 

Ime i prezime:

E-mail:

Telefon:

Adresa:

Grad:

Poštanski broj:

 

 

 

 

 
SVI NASLOVI KATEGORIJE: Istorija© SVA PRAVA ZADRŽANA METAR KNJIGA :: izradio KompArt