Istorija


Likovi Starog Egipta

Napisao Serđo Donadoni, Clio

 

Cena: 1410 din

 

 

Pokušaj da se kroz zasebne studije oslikaju likovi tako udaljene istorijske epohe kao što je stari Egipat prerastao je u sveobuhvatno istraživanje iz kojeg su proizašli istančani portreti pojedinaca, iscrtani na društveno-istorijskom fonu, kao na platnima velikih majstora.

Oni daju celovit uvid u različite društvene slojeve, profesije ili poglede na svet. Istorijske tekovine – od monumentalnih piramida do zapisa na papirusu: privatnih računa, kraljevskih registara, književnih tekstova – pokazale su se kao osnova za vešto i precizno ocrtavanje profila ljudi koji su stvarali egipatsku civilizaciju. Susret mitskog i racionalnog proizveo je posebnosti egipatskog društva i učinio ga drevnim i modernim u isti mah.

 

Serđo Donadoni rođen je 1914. godine u Pizi. Vrstan je poznavalac istorije starog Egipta i rukovodilac brojnih arheoloških istraživanja u Egiptu i Sudanu. Profesor je na univerzitetetu u Milanu, Pizi i Rimu. Član je akademije Linčeja. Autor je više knjiga među kojima se ističu: Cultura dell'Antico Egitto (1986), Tebe (1999) i Grand Temple d'Abou Simbel (1975).


Poručite knjigu Likovi Starog Egipta

 

Ime i prezime:

E-mail:

Telefon:

Adresa:

Grad:

Poštanski broj:

 

 

 

 

 
SVI NASLOVI KATEGORIJE: Istorija© SVA PRAVA ZADRŽANA METAR KNJIGA :: izradio KompArt