Istorija


Jevreji, istorija i religija

Napisao Dejvid Dž. Goldberg, Džon D. Rejner

 

Cena: 1410 din

 

 

Prikaz istorije i religije Jevreja u delu Jevreji – Istorija i religija predstavlja značajan pokušaj da se savremenim čitaocima ponudi upotpunjena i nanovo vrednovana slika judaizma. Reč je o opštem prikazu koji će zainteresovanim laicima ili novim proučavaocima poslužiti kao uvod u ovu oblast. Za razliku od većine knjiga posvećenih ovoj temi, ona nastoji da u jednom tomu pruži hronološki prikaz istorijskih i književnih dešavanja i tematsku analizu jevrejskog verskog učenja i veroispovedne prakse. Autori su uspeli da zadrže naučan i uravnotežen pristup složenom fenomenu istorije Jevreja od starozavetnih vremena do naših dana. Priložena bibliografija preporučuje dodatna štiva iz osnovnih oblasti istorije naroda i religije koja je stara gotovo četiri hiljade godina.

 

Dejvid Dž. Goldberg predaje istoriju na londonskom Leo Bek koledžu i redovno objavljuje priloge o pitanjima vezanim za Jevreje i Izrael u listovima The Times, Guardian, Observer i Independet. Autor je knjige To the Promised Land.

Džon D. Rejner predaje liturgiju i rabinsku književnost na Leo Bek koledžu. Sa rabinom Bernardom Hukerom napisao je knjigu Judaism for Today

 

RASPRODATO!


Poručite knjigu Jevreji, istorija i religija

 

Ime i prezime:

E-mail:

Telefon:

Adresa:

Grad:

Poštanski broj:

 

 

 

 

 
SVI NASLOVI KATEGORIJE: Istorija© SVA PRAVA ZADRŽANA METAR KNJIGA :: izradio KompArt