Prirucnici / Recnici /Enciklopedije /Monografije


Leksikon YU mitologije

Napisao urednik Arsenijevic Vladimir; Andric Iris; Matic Djordje

 

Cena: 3000 din

 

 

O Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji napisano je mnoštvo djela. Njena povijest, društveno-političko uređenje, privredni sistem, pravni sistem, obrazovni sistem, kulturno-umjetnički život itd. osvijetljeni su (i još uvijek se osvjetljuju) iz najrazličitijih kutova, svim ovim aspektima posvećena je, izmedu ostalog, i čitava jedna enciklopedija (Enciklopedija Jugoslavije). I nakon išceznuća SFR Jugoslavije ova djela još uvijek postoje.

No u tim djelima nećete naći tko su tratatatirci, tko je Džuli, tko je Milka Babović, tko su Mujo i Haso, tko je mama Kukunka, a tko mali Juju, tko je Vučko, tko je Suada, tko je Mile Lojpur, tko je dječak sa Sutle, tko je Mica Trofrtaljka, tko je Bernarda Marovt, tko su Džirlo-djevojke, što je hrkljuš, otkud "Mirko, pazi metak!", "Vozi, Miško!" ili "Cijena - prava sitnica!", što je Kljuz, što je Cockta, fićo ili Plavi radion, što su Trumanova jaja, što je drnč, a što gušterov let, kako je to mala moja kad ljubi Bosanac i zašto je svakom pioniru malenom svinjska glava ostala urezana u sjećanju.

I zato: ex/post-Jugoslaveni svih zemalja, dozvolite da se obratimo! Ovo je pokušaj da se sakupe opća mjesta jugoslavenske popopularne kulture, da se - u obliku leksikona - artikulira kolektivno jugo-pamćenje. Ne zbog prošlosti, već zbog budućnosti.

Nema na lageru!


Poručite knjigu Leksikon YU mitologije

 

Ime i prezime:

E-mail:

Telefon:

Adresa:

Grad:

Poštanski broj:

 

 

 

 

 
SVI NASLOVI KATEGORIJE: Prirucnici / Recnici /Enciklopedije /Monografije© SVA PRAVA ZADRŽANA METAR KNJIGA :: izradio KompArt