Bestseleri


Violina iz Aušvica

Napisao Marija Anđels Anglada, Dereta, 2009.

 

Cena: 550 din

 

 

KNJIGA KOJA PODSEĆA NA STRAHOTE DVADESETOG VEKA, ALI ISTO TAKO VELIČA SNAGU ŽIVOTA, UMETNOSTI I LJUBAVI.

Dvadeseti vek je bio jedan od najkrvavijih perioda ljudske istorije. Posebno poglavlje u njemu zauzima koncentracioni logor Aušvic, koji je postao mesto stradanja za ljude iz čitave Evrope.

U logoru Aušvic uslovi za život su nehumani i maltretiranja, kažnjavanja i smrt su svakodnevna pojava. Jevrejin Danijel, graditelj violina iz Krakova, pokušava da preživi radeći kao stolar. Komandant logora, Saukel, zaljubljenik u klasičnu muziku, otkriva Danijelovo pravo zanimanje i odlučuje da ga stavi na probu: Danijel će morati da napravi instrument savršenog zvuka. Danijel započinje posao ne znajući kakva ga kazna očekuje ako violinu ne završi na vreme. Ovo nije samo priča o jednom od najvećih zločina, već i priča o ljubavi i čovečnosti.

Marija Anđels Anglada u strahotama nepravednog uništavanja i istrebljenja nalazi ključ za preživljavanje ljudi.

Sutradan će svirati violinski deo Mitilenskog trija. Kliment mu je dao partituru, iako bi mogao sad odmah da je odsvira po sećanju. Veèeras neće biti starog košmara koji će ga vratiti u logor.

U 2010. godini počinje snimanje holivudskog filma po ovom romanu, za koji se očekuje da nadmaši uspeh Pijaniste Romana Polanskog.


Poručite knjigu Violina iz Aušvica

 

Ime i prezime:

E-mail:

Telefon:

Adresa:

Grad:

Poštanski broj:

 

 

 

 

 
SVI NASLOVI KATEGORIJE: Bestseleri© SVA PRAVA ZADRŽANA METAR KNJIGA :: izradio KompArt