Politika / Društvene nauke


Globalni hladni rat

Napisao Arne Vestad, Arhipealg, 2008.

 

Cena: 1620 din

 

 

Opsežna istoriografska studija Globalni hladni rat prepoznata je u stručnoj kritici kao knjiga koja u mnogo čemu menja razumevanje Hladnog rata. Preduzimajuci obimna istraživanja istorijske građe i istorijskih arhiva, pa i nekih koji su vrlo teško dostupni, Vestad je pišuci knjigu Glohalni hladni rat uspostavio izbalansiran odnos i prema Zapadu i prema Istoku, i prema SAD i prema SSSR, i prema supersilama Hladnog rata i prema njihovim voljnim ili nevoljnim saputnicima, i prema evropskim događajima i prema zbivanjima na afričkom ili azijskom kontinentu, i prema čuvenim epizodama Hladnog rata i prema na prvi pogled manje važnim dogadajima u tom vođenju rata političkim sredstvima ili preko odabranih zastupnika.

 

Vestad pomno prati uzroke koji su doveli do procesa koji je obeležio drugu polovinu XX veka, usredsređuje se na glavne protagoniste i na glavna i sporedna poprišta njihove borbe, da bi u završnom delu knjige ispitivao posledice koje je doneo Hladni rat glavnim akterima i onima koji su bili saputnici ovog velikog procesa.

 

Posvećena čitavom periodu od Drugog svetskog rata do naših dana, Vestadova knjiga predstavlja vrhunsku istoriju druge polovine XX veka.


Poručite knjigu Globalni hladni rat

 

Ime i prezime:

E-mail:

Telefon:

Adresa:

Grad:

Poštanski broj:

 

 

 

 

 
SVI NASLOVI KATEGORIJE: Politika / Društvene nauke© SVA PRAVA ZADRŽANA METAR KNJIGA :: izradio KompArt