Bestseleri


Mapa vremena

Napisao Feliks J. Palma, Dereta, 2010.

 

Cena: 1400 din

 

 

Proverite da li su Sto godina samoce ili Mastarije vase omiljene knjige. Upoznajte Feliksa Palmu i njegov magican svet.

 


Godina je 1888. Svet koristi blagodeti novog doba parnu masinu, bicikl za dvoje, najbogatiji cak i telefon i toalet-papir! Mladi pisac H. Dz. Vels objavljuje svoj roman Vremeplov. S druge strane, tokom Stravicne jeseni, Dzek Trbosek hara Londonom, kasapeci neduzne „prijateljice noci".
Osam godina kasnije, bogatas iz najelitnijeg dela Londona, Endrju Harington, zeli da se ubije, mucen grizom savesti zato sto nije uspeo da spase smrti svoju ljubavnicu Meri Keli. Za to vreme, njegovi sugradjani tramvajem Hronotilus putuju u buducnost, u 2000. godinu, u kojoj se odigrava presudna bitka u ratu izmedju ljudi i masina. U doba procvata nauke i tehnologije, junaci Palminog romana Mapa vremena krecu se neometano kroz proslost i buducnost, sledeci i menjajuci vremenski tok u skladu sa svojim zeljama i potrebama. Ali, kako se sve to odrazava na sudbinu covecanstva? Feliks Palma vodi nas kroz detaljnu i preciznu studiju jedne epohe u kojoj se svakog dana dogadjalo nesto novo i revolucionarno.

 


Mapa vremena je ljubavni roman, jer je ljubav o kojoj se u njemu govori sveobuhvatna, mocna, i ne poznaje granice vremena, prostora, pa cak ni one koje se ponekad najteze prelaze socijalne razlike medju ljudima. To je i avanturisticki roman s elementima trilera, jer se u njemu razresavaju neka ubistva i razni kriminalci privode pravdi. U pitanju je i naucnofantasticni roman, buduci da govori o putovanju kroz vreme. Ali, vise od svega, to je prica o necemu beige cega ne bi bilo ni ljubavi, ni nauke, ni bilo kakvog napretka to je prica o sili i neunistivosti ljudske imaginacije!


Poručite knjigu Mapa vremena

 

Ime i prezime:

E-mail:

Telefon:

Adresa:

Grad:

Poštanski broj:

 

 

 

 

 
SVI NASLOVI KATEGORIJE: Bestseleri© SVA PRAVA ZADRŽANA METAR KNJIGA :: izradio KompArt