Prirucnici / Recnici /Enciklopedije /Monografije


Microsoft Windows 7: Kao od šale

Napisao Mark Edward Soper, Cet, 2010.

 

Cena: 540 din

 

 

Na najjednostavniji način savladajte osnove rada sa najnovijim Windows operativnim sistemom – Windows 7. Svaki postupak prati slika, što rad i učenje još više olakšava. Ova knjiga je deo edicije Kao od šale, i kao što joj samo ime govori, pomaže vam da kao od šale naučite kako da: odmah nađete ono što tražite: datoteke, programe, bilo šta; rukujete muzikom i video-snimcima koristeći Windows Media Player; sve vidite, sve uradite, sve nađete na vebu; više se zabavite sa ugrađenim igricama u Windowsu 7; zaštitite se od virusa, upada i „pecanja“; preuzmete sa interneta besplatni dodatni softver Windows Live Essentials; podesite svoj računar baš onako kako vi to želite; napravite kućnu mrežu na lak način koristeći HomeGroup; na svoj računar postavite TV uživo ili preko interneta koristeći Windows Media Center i još mnogo toga.

Podaci o knjizi

ISBN: 978-86-7991-344-9
Obim: 408 strana
Nivo knjige: Početni-srednji
Prateći medijum:
Izdavač originala: QUE

Ciljna grupa

Svi ljudi koji žele da idu u korak s vremenom i da proširuju svoja znanja i osposobe se da ih što bolje primene, a time sebi ulepšaju svakodnevicu. Ovu knjigu mogu koristiti i apsolutni početnici, ali i oni koji su dobro upoznati sa ranijim Windows operativnim sistemima, a žele da nauče najnovije tehnike i da prilagode Windows tako da radi onako kako njima najviše odgovara.

Zašto se izdaje knjiga?

Knjiga se izdaje da bi kako apsolutnim početnicima, tako i iskusnim korisnicima pomogla da nauče da rade sa najnovijim Windows operativnim sistemom Windows 7. Daje jednostavna rešenja, štedi vreme i omogućava vam da lako i brzo savladate tehnike rada u Windowsu 7, sačuvate bezbednost svojih podataka, izbegnete neželjene nasrtaje na privatnost, brzo pronađete bilo koju vrstu datoteka, od muzike, slika, programa i dokumenata. Saznate šta je sve to novo u ovoj verziji Windowsa što će vam olakšati svakodnevni rad na računaru. Naučite kako da prilagodite Windows svojim potrebama.Opis knjige
U knjizi su na najjednostavniji način opisana nova svojstva koja donosi Windows 7. Jedno od tih novih svojstava Windowsa 7 je i Libraries – omogućava vam da vidite sva vaša dokumenta, muziku, slike i video-snimke bez obzira na to gde se oni nalaze. Lokacije biblioteka možete dodati ili ukloniti bilo kada tako da vam je lako da održite kontrolu i lak pristup nad medijumom. Windows 7 obuhvata nekoliko svojstava koja su dizajnirana da zaštite maloletne korisnike računara, uključujući vremenska ograničenja, ograničenja pristupa igricama i ograničenja pristupa programima. Verzija Windows Media Center iz Windowsa 7 olakšava više nego ikada podešavanje kablovske ili emitovanje TV programa na vašem računaru, snimanje vaših omiljenih emisija i uživanje u mediju na HDTV-u i kućnom bioskopu kao i na monitoru računara. Windows 7 vam omogućava da lakše upravljate uređajima i štampačima pomoću svog novog dijaloga Devices and Printers jer ćete koristiti samo njega. Koristite ga da biste upravljali svojstvima, parametrima, datotekama na diskovima i svojstvima monitora, miša, tastature, štampača i eksternih diskova. Windows 7 čini deljenje medijuma i štampača sa drugim korisnicima Windowsa 7 lakšim nego ikada pomoću svog novog svojstva Homegroup (matična ili kućna grupa). I dalje možete koristiti tradicionalne parametre mreže da biste delili medijume i štampače sa korisnicima koji imaju starije verzije Windowsa ili neki drugi operativni sistem.O svemu ovome, ali i mnogim drugim stvarima imate priliku da saznate mnogo više čitajući ovu knjigu.

Kratak sadržaj
Uvod
1. Šta je novo u Windows 7
2. Početak rada sa Windows 7
3. Windows 7
4. Rad sa omotnicama
5. Rad sa datotekama
6. Štampanje
7. Rad sa Windows Media Playerom
8. Windows Media Center
9. Igrice
10. Pristupanje internetu[AD1]
11. Upravljanje bezbednošću računara
12. Optimizovanje Windowsa 7
13. Ustanovljavanje i rešavanje problema
14. Instaliranje programa
15. Windows dodaci
16. Povezivanje sa kućom
17. Korišćenje Windows Live Essentials
Glosar
Indeks


Poručite knjigu Microsoft Windows 7: Kao od šale

 

Ime i prezime:

E-mail:

Telefon:

Adresa:

Grad:

Poštanski broj:

 

 

 

 

 
SVI NASLOVI KATEGORIJE: Prirucnici / Recnici /Enciklopedije /Monografije© SVA PRAVA ZADRŽANA METAR KNJIGA :: izradio KompArt