Umetnost


Istorija vizantijskog slikarstva

Napisao Viktor N Lazarev, Brimo/Globosino, 2004.

 

Cena: 6500 din

 

 

Ni jedna druga knjiga na tu temu ne može da se poredi sa ovom ni po ogromnom činjeničmom materijalu koji je njome obuhvaćen, ni po originalnosti tumačenja".
Nezamenljiv udžbenik za studente Istorije umetnosti na Filosofskom fakultetu u Beogradu.

 

Delo je opsežan pregled i sinteza vizantijske umetnosti i njenog uticaja na velikom prostoru - u periodu od 4. do 15. veka, sadrži brojne napomene, bibliografske podatke, ilustracije... (od 597 ilustracija, 416 je u boji). Sadrži opsežan pogovor i pet registara: istorijske ličnosti, autori, ikografske teme, rukopisi, mozaici, fresake i ikone.
To je najkapitalnije delo među svim sličnim delima nastalim za više od sto godina izučavanja vizantijske likovne umetnosti.Nijedna druga knjiga na tu temu ne može da se meri sa njom ni po ogromnom činjeničkom materijalu koji je njome obuhvaćen,ni po originalnosti tumačenja. Pojavom ove knjige na srpskom jeziku neće dobiti samo profesionalni čitalac,godinama prisiljen da koristi samo ruski original ili italijanski prevod, već i svaki ćovek u ovoj sredini koji drži do svog intelektualnog i duhovnog uzdizanja.


Poručite knjigu Istorija vizantijskog slikarstva

 

Ime i prezime:

E-mail:

Telefon:

Adresa:

Grad:

Poštanski broj:

 

 

 

 

 
SVI NASLOVI KATEGORIJE: Umetnost© SVA PRAVA ZADRŽANA METAR KNJIGA :: izradio KompArt