Dom i porodica


Ishrana žena 21.veka

Napisao dr. Lejla Kažinić Kreho, Profil, 2010.

 

Cena: 2000 din

 

 

Ako današnji lekari sutra ne postanu nutricionisti, današnji će nutricionisti sutra postati lekari – moto je koji dr. Lejla Kažinić Kreho ističe na početku svoje nove knjige.

Posle uspeha knjige “Prehrana 21. stoljeća” (koja je objavljena u Hrvatskoj), u kojoj je čitaoce upoznala sa dragocenim moćima tradicionalnih namirnica, svoju drugu knjigu dr. Lejla Kažinić Kreho pisala je za sve žene, počevši od tinejdžerki pa sve do onih u 'zlatnim' godinama.

Kako autorka naglašava u uvodu, namera ove knjige je da modernoj ženi pomogne da što lakše podnese tempo života kakav nameće 21. vek koristeći samo najbezbolnije, najjednostavnije i najpristupačnije sredstvo – hranu!

U 12 poglavlja i preko 100 recepata, nalaze se uputstva kako da uz pomoć namirnica s kojima se svakodnevno susrećemo održavamo željenu težinu, kako da osvežimo seksualni život, kako da u kuhinji pripremimo prirodni “prozak”, kako se pripremiti za trudnoću i dojenje ili pak s lica izbrisati godine.

Tu su i poglavlja s receptima koji mogu pomoći kod najčešćih zdravstvenih tegoba u svakom od životnih razdoblja žene, od poremećaja prehrane i akni u tinejdžerskim godinama, preko neplodnosti i endometrioze u zrelom dobu sve do osteoporoze i karcinoma dojke.

I ono što je veoma važno: recepti u ovoj knjizi se ne baziraju na orijentalnim namirnicama iz dalekih zemalja, već naprotiv namirnicama iz svakodnevne upotrebe, a koje smo možda smo i prestali da konzumiramo jer smatramo da su “starinske” i da se ne uklapaju u moderan način života.

drava ishrana obično se smatra komplikovanom, jer nedostaje dobar, proveren i jednostavan vodič. Najzad imam relevantan i pregledan priručnik za ceo život. I kuvar i udžbenik! Ovakva knjiga mi je trebala u svim fazama, a najviše tokom priprema za trudnoću ,drugog stanja, dojenja i odgoja bebe. Ali sva sreća što je sada imam, pa će se moja ćerka hraniti baš kako treba. Ova knjiga je skup dragocenih činjenica potreban svakoj ženi koja shvata da od toga šta jedemo zavisi kako se osećamo. Pregledan i koristan priručnik za svaku kuhinju, koji se ostavlja narednim generacijama.

Najzad će i recepti iz bakine kuhinje biti zasnovani na principima zdrave ishrane. Kakvo olakšanje!


Poručite knjigu Ishrana žena 21.veka

 

Ime i prezime:

E-mail:

Telefon:

Adresa:

Grad:

Poštanski broj:

 

 

 

 

 
SVI NASLOVI KATEGORIJE: Dom i porodica© SVA PRAVA ZADRŽANA METAR KNJIGA :: izradio KompArt